Ocak :barbunyalar yağsız olduğundan tava yapılmalıdır. Kırlangıç,kefal ve strongilosun haşlaması enfes olur,diğerleri çirozlaşmıştır
şubat: balıkların çoğu yumurtada olduğundan yenecek haldedeğildir. kefal yumurtalı olmakla beraber yağlıdır
mart: balıkların çiroz zamanıdır. gelincik barbunya tava olur.iskorpit, dülger mercan ve karagözün haşlaması olur, kefal sinarit yağlanmıştır
nisan: barbunya, kaya,pisi,gelincik,gümüş,lüfer ve uskumrunun tava zamanıdır. haşlamalık balıklar bu ayda iyileşir.
mayıs: barbunya, kalkan,pisi, ve kaya balıklarının ala tava mevsimidir.bu ayda çıkan körpe palamutların tavası enfes olur
haziran: barbunyanın ızgara mevsimidir. levreğin kuyruk tarafı bu ayda tava yapılır. körpe mersin ve ispendikin bu ayda haşlaması olur
temmuz: barbunya,lüfer, isparinin ızgarası olur. bu ayda torik ve palamut da bulunur.ateş balığının asma yaprağıyla ızgarası enfes olur
ağustos: barbunya tekir lüfer kofananın ala ızgara mevsimidir. kefal levrek,turna, mersin balıklarının haşlaması bu ayda çok lezzetli olur.
eylül:balıkların ızgara ve haşlaması için en iyi mevsimdir. palamut ve torikin ızgarası yapılır. kılıcın şişte ızgarası nefis ve lezzetlidir.
ekim:barbunyanın yağlı mevsimidir, ızgarası güzel olur. kofana kılıç ve kefalin de mevsimidir
kasım: meziy,kefal, levrek,lüfer,barbunya,pisi,kalkan,istavrit, ve kılıç bulunur. istiridye ile tekenin en iyi mevsimidir
aralık: balığın en az çıktığı mevsimdir. barbunyanın fırını ve ay sonunda tavası iyidir. bu ayda yalnız uskumrunun tavası iyi olur
Rahmetli dedemin eşyaları arasından çıkan bir kitapta yazıyordu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder